Egyensúlydoboz pedalo®

HH19110000

Új termék

A mozgás öröme!

Az egyensúlyozó doboz a benne lévő 9 különböző, kemény fából készült eszköz célirányos és rendszeres felhasználásával lehetővé teszi  a motorikus képességek, a koncentráció fejlesztését, a tanulási és a kísérletező kedv növelését.

A szállításról kérjen információt az info@sportesjatek.hu e-mail címen vagy a +36 30 3531873 telefonszámon.

Bővebb leírás

Adatlap

Kor 3-99 éves korig
Fejlesztési terület Mozgáskoordináció
EXTRA Részletes magyar nyelvű leírás gyakorlatokkal

Egyéb infó

Az egyensúlyozó doboz 9 db különböző nehézségi fokozatú egyensúlyozó eszközt tartalmaz, melyek játékos formában segítenek fejleszteni a motorikus teljesítő-képességet, a koncentrációt, az egyensúlyérzéket. Az eszközök használhatóak egyedül vagy csoportban, az osztályteremben vagy azon kívül. A játékos gyakorlatok során javul a mozgás-koordináció, a testtartás. Az eszközök nem csak óvodákban és iskolákban alkalmazhatóak: hasznos eszközei az edzéseknek, fittnesz gyakorlatoknak.

Az egyensúlyozó eszközök praktikus, fedéllel ellátott hordozható fadobozban vannak. A doboz mérete: 60x44x23 cm (HxSzxM).

Az egyensúlyozó doboz a benne lévő 9 különböző, kemény fából készült eszköz célirányos és rendszeres felhasználásával lehetővé teszi  a motorikus képességek, a koncentráció fejlesztését, a tanulási és a kísérletező kedv növelését.

A gyakorlatok végzése során minden érzékszerv, különösen a vesztibuláris (egyensúlyozó) rendszer aktívan részt vesz. A gyerekek egyensúlyérzékét újabb és újabb kihívások elé állítjuk. Az egyensúlyérzéket, illetve annak javulását az egylábas készlettel tudjuk ellenőrizni.

Pár perc torna:

Lazító gyakorlatok - Tornázzon 5 percet!

Az egyensúlyozó doboz jó, mert

*ismét felfedezzük a mozgás örömét.
*Fejleszti az önértékelést és pozitív testképet alakít ki.
*Fejleszti és javítja a gyerekek koordinációs képességét, különösen az egyensúlyérzéket állás    közben, forgás közben, illetve mozgás közben.
*Javítja a testtartást.
*Javítja a tanulási készséget.
*Segíti a veszélyhelyzetek felismerését a mindennapokban.
 
 


 Az egyensúlyozó doboz használható

* óvodákban
* iskolai tornaórákon
* tanítási órákon
* iskolai szünetekben
* sportcsarnokban
* edzéseken
* fittnesz termekben

* irodákban

 

Szállítási határidő: 2-12 hét

Tartalom:

1 db      Ø22 cm köregyensúlyozó

1 db      Ø38 cm köregyensúlyozó

1 db      Ø22 cm mérleg-egyensúlyozó

1 db      Ø38 cm mérleg-egyensúlyozó

2 db      félgömb-egyensúlyozó

2 db      lábhinta egyensúlyozó

1 db      egylábas sín

2 db      csúszásgátló lap 48x29 cm

 

A nevelés és fejlesztés nem más mint szeretet és példamutatás

-mondta Fröbel. A gyerekeknek szükségük van példaképre.

Nemcsak az a fontos, hogy a mindig a korosztályának megfelelő játékot adjuk a gyerekek kezébe, hanem az is, hogy elegendő játékteret biztosítsunk a számukra, ahol zavartalanul és szabadon játszhatnak. Nincs is szükség bonyolult játékokra, sokszor elég két marék kavics vagy két faág. Lényeg: legyen idő belemélyedni játékba. A spontán játék közben fejlődik a kreativitás, a képzelőerő. A gyerekeknek ki kell próbálniuk, meg kell tapasztalniuk az őket körülvevő világot. A tapasztalatokat minden gyerek a saját útját járva szerzi meg. Ezért Nekünk, felnőtteknek az a legfontosabb, hogy megértsük a gyerekek viselkedését.

Az érzelmileg motivált játékon, mozgáson keresztül a gyerek pozitív önképet épít fel és jobban érzi magát a bőrében. Magabiztosság, önbizalom: elsősorban ez kell a pozitív testkép kialakításához.

 

A bizonytalan, önbizalomhiánnyal küszködő gyermekek az őket körülvevő környezetet fenyegetésként élik meg és félnek a váratlan eseményektől, rosszul reagálnak az új szituációkra. Rosszabbul tanulnak és gyengébb az immunrendszerük.

 

Ezzel szemben a magabiztos gyerekek jól viselkednek, jól reagálnak, kevésbé sérülékenyek. Jobb a koncentrálóképességük, ezáltal jobb a tanulmányi eredményük és jobban viselik a változásokat. A pozitív testkép meghatározza a szociális, a kognitív és az érzelmi fejlődést. A gyerekek, akik szívesen és sokféle formában mozognak, szellemileg és lelkileg rugalmasabbak, terhelhetőek.

 

A PLUSZ,

amit a gyerekeknek adhatunk a mozgáson keresztül:

*  Magabiztos gyermek

* Pozitív testkép

* Erős immunrendszer

* Érdeklődés a környező világ iránt

* Koncentráció, kitartás

* Tanulási kedv

Mozogjunk, játsszunk szabadon!

 A képeken látható eszközök némileg eltérhetnek az eredetitől. 

26 hasonló termék ebben a kategóriában