Megtekintett termékek

Információ

Gyártók

Új termékek

Alacsonyabb ár! Egylábas sín,egyensúlyfejlesztő eszköz Nagyobb

Egylábas sín,egyensúlyfejlesztő eszköz

HH653105

Új termék

Egylábas sín,egyensúlyfejlesztő eszköz.  A gyermek fejlődése során kialakult egyensúlyérzékelési és a mozgáskoordinációs zavarok negatív hatással vannak a személyiségfejlődésre.

Bővebb leírás

Adatlap

Kor 3 éves kortól
Fejlesztési terület Egyensúlyérzék fejlesztés

Egyéb infó

Egylábas sín,egyensúlyfejlesztő eszköz.

Az utóbbi évtizedekben jelentősen romlott a gyerekek, fiatalok egyensúlyérzéke, koordinációs képessége. Ezért elsősorban a megváltozott életmód a felelős, ami gyakran az alapvető észlelési és mozgási tapasztalatok hiányához vezet.  A gyermek fejlődése során kialakult egyensúlyérzékelési és a mozgáskoordinációs zavarok negatív hatással vannak a személyiségfejlődésre.

Egyensúlyérzék-teszt segítségével könnyen kimutathatók a fenti hiányosságok. A teszt két feladatból áll, melyekkel felmérhetjük mind a gyermekek, mind a felnőttek egyensúlyérzékét és testkoordinációját.
A leírásban részletesen megadjuk mind a két teszthez szükséges eszközöket, a teszt célját, a teszt kivitelezését, a mérési értékeket. Utalunk a lehetséges hibaforrásokra.

FONTOS! Mindkét tesztet kényelmes, megfelelő méretű cipőben kell végrehajtani (sport- vagy utcai cipő). A feladatot először a teszt levezénylő személy mutassa be! A tesztet csak akkor kezdjük el, ha mindenki megértette a feladatot.
Opció: a feladat végzése előtt megmérhetjük a résztvevők testsúlyát és magasságát, hogy meghatározhassuk a BMI indexet. A gyerekek BMI indexének kiértékelésénél figyelembe kell venni az ú.n. percentilis értéket.

Gyerek BMI kalkulátor itt

 BMI kiszámolása: testsúlyt elosztjuk a testmagasság méterben megadott négyzetével. Példa: X. 170 cm magas és 62 kg. BMI=62/(1,7¬*1,7), azaz 62/2,89, azaz a BMI értéke 21,45.

A teszt elvégezhető az egylábas sín és a PEDALO® egyensúlydobozban található részletes tesztleírás és tesztfelvevő munkalap segítségével.

Terület: egyensúlyérzékfejlesztő eszköz, mozgásfejlesztés

Kor: 3+

30 hasonló termék ebben a kategóriában